Gezond zwanger zijn

Tijdens een zwangerschap, bevalling en de periode na de bevalling verandert er veel in uw lichaam. Een mooie tijd waarbij een goede houding en het houden van conditie belangrijk zijn. Een veel voorkomende klacht is bekkenpijn. Deze pijn bevindt zich in het gebied van de lage rug, het stuitje, de liezen, het schaambeen en/of aan de zijkant van de bovenbenen en begint vaak nadat u (te) lang in dezelfde houding gestaan/gezeten hebt of na (te) zware lichamelijke inspanning. Bewegingen zoals het omdraaien in bed, traplopen, uit de auto stappen of opstaan uit een stoel kunnen dan pijnlijk zijn.

 

Behandeling

Een oefentherapeut Mensendieck of de fysiotherapeut kan u helpen goed met de veranderingen in uw lichaam om te gaan. Ook leert u de dagelijkse activiteiten dusdanig aan uw zwangerschap aan te passen, dat uw houding en manier van bewegen zo optimaal mogelijk is tijdens en na de zwangerschap. Door de juiste oefeningen te doen wordt ook bewerkstelligd dat u de bevalling met vertrouwen tegemoet kunt zien.Door middel van oefeningen kunt u uw bekken blijven mobiliseren. Zowel de oefentherapeut als de fysiotherapeut kunnen u hierbij goed helpen!

De therapeut besteedt ruim de tijd aan een op maat behandeling en maakt gebruik van een persoonlijke benadering. De oefeningen die u meekrijgt zijn geheel aangepast op uw thuis- en werksituatie.

 

Aanmelden

  • U kunt snel bij ons terecht, u hebt binnen 24 uur een afspraak.
  • Behandelingen worden vergoed door uw verzekeraar.
  • U hebt geen verwijzing van uw huisarts nodig.
peliculas de comedia