Nek- en schouderklachten

Veel mensen hebben klachten aan de nek- en schouderregio. De meest voorkomende klacht is nekpijn. De oorzaak van deze klacht kan aan meerdere factoren liggen, zoals fysieke factoren, psychische factoren, hormonale factoren en/of ademhalingsklachten. In veel gevallen gaat nekpijn ook gepaard met hoofdpijn.

Klachten aan de schouder komen vaak door een verkeerde houding of een belasting van de verkeerde spieren. Ook kunnen de nek- en schouderklachten het gevolg zijn van een afwijking aan de wervelkolom of van een (chronische) aandoening.Een andere mogelijkheid is dat het gewricht overbelast is door een ontstoken pees of een slijmbeurs.

 

Behandeling

De fysiotherapeut zal in het onderzoek gaan kijken wat de oorzaak is van uw klacht door verschillende testen uit te voeren en samen met u een behandelplan op te stellen. Bij nekklachten zal de behandeling gericht zijn op het ontspannen van uw nekspieren voor een optimale beweeglijkheid. Daarbij kan bij spierzwakte een trainingsschema worden opgesteld. Het is daarnaast heel belangrijk zelf als patiënt bekend te raken met uw klacht, zodat een herhaling van uw klacht wordt vermeden.

U kunt zowel bij de fysiotherapeut als de oefentherapeut terecht voor uw nek-/schouderklachten.

 

Aanmelden

  • U kunt snel bij ons terecht, u hebt binnen 24 uur een afspraak.
  • Behandelingen worden vergoed door uw verzekeraar.
  • U hebt geen verwijzing van uw huisarts nodig.

 

peliculas de comedia