Knieklachten

Knieklachten, veel mensen kennen dit. Met name op iets oudere  leeftijd komt het veel voor. Artrose is dan vaak een oorzaak. Het kraakbeen in de knie is niet meer optimaal, waardoor het gewricht niet meer goed gesmeerd wordt. Ook kan de pijn vanuit de banden om de knie komen. Na bijvoorbeeld zwaar sporten kan de knieband overbelast zijn. Door middel van training en oefeningen kunt u uw banden versterken en uw klachten verminderen.

Daarnaast kan de knieschijf voor pijnklachten zorgen. De knieschijf zorgt ervoor dat de pees van de bovenbeenspier wordt geleid over het kniegewricht. Als de geleiding niet meer optimaal is, kunt u hieraan klachten krijgen.

 

Behandeling

Met orthopedische klachten zoals aan het kniegewricht en heupen kunt u goed bij uw fysiotherapeut Roelfke terecht. Zij helpt u het (juiste) bewegen te hervatten en juist om te gaan met uw klacht. Een trainingsschema met opbouwende oefeningen die de spieren versterken, kan een onderdeel zijn van de behandeling.  Waar nodig zullen er ook manuele technieken worden toegepast. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is het herkennen van de dagelijkse overbelasting en op welke wijze u de klachten kunt voorkomen.

 

Aanmelden

  • U kunt snel bij ons terecht, u hebt binnen 24 uur een afspraak.
  • Behandelingen worden vergoed door uw verzekeraar.
  • U hebt geen verwijzing van uw huisarts nodig.
peliculas de comedia