Mensendieck/Cesar therapie

 

bjmetselaar_oef

Oefentherapeut Mensendieck
Bart Jan Metselaar

header_logo_cham

Oefentherapeut Cesar
Jan-Willem Bijl

 

 

 

 

 

Onze visie op goede oefentherapie

Onze oefentherapeuten besteden ruim de tijd aan een op maat behandeling. Uw situatie staat centraal, waarbij een persoonlijke benadering meer dan vanzelfsprekend is. Bart Jan of Jan-Willem laten u op uw gemak voelen en zorgt ervoor dat een veilige omgeving is waarin uw privacy gewaarborgd is. Wij betrekken u zoveel mogelijk bij het behandelproces om u bewust te maken van uw eigen herstelproces. U stelt dan ook samen met de therapeut een behandelplan op. De bewustwording van uw eigen klacht en hoe u deze tijdig kunt herkennen en daarmee kunt voorkomen, zorgt ervoor dat klachten nauwelijks terugkomen.

 

Wat doet een oefentherapeut?

Een oefentherapeut is een soort fysiotherapeut, maar dan anders. De oefentherapeut maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Ook krijgt u inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Samen met de oefentherapeut gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klachten. U ontdekt hoe u uw houding en manier van bewegen kunt verbeteren. Onder begeleiding van uw oefentherapeut werkt u aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt u uw lichaam weer in goede conditie. Op deze manier leert u hoe uzelf met uw klachten om kunt gaan en hoe u kunt voorkomen dat uw klachten terugkeren.

 

Lees voor meer informatie ook de folder Zorg voor bewegen, uitgegeven door de en de website van de VvOCM.

 

Beroepsprofiel en beroepscode

Meer informatie over het beroep en de uitoefening van Oefentherapie kunt u vinden in het Beroepsprofiel en Beroepscode Oefentherapie opgesteld door de Vereniging van Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM).

 

Oefentherapie aan huis

Wanneer in uw geval de klachten te ernstig zijn en het voor u niet mogelijk is naar de praktijk te komen, is het mogelijk dat uw oefentherapeut u aan huis komt onderzoeken en/of behandelen. Hiervoor is een verwijzing van uw huisarts nodig.

 

Aanmelden

  • U kunt snel bij ons terecht; binnen 24 uur heeft u een afspraak!
  • Behandelingen worden vergoed door uw verzekeraar.
  • U heeft geen verwijzing van uw huisarts nodig.

 

 

peliculas de comedia